Μέτρα γυμναστηρίων σχετικά με τον COVID-19

Από τις 13/9/2021 έως τις 31/3/2022, όπως ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση, θα μπορείτε να γυμναστείτε σε κλειστά γυμναστήρια:

  1. Με πιστοποιητικό εμβολιασμού (ισχύει εφόσον έχουν παρέλθει 14 ημέρες από τη 2η δόση)
  2. Με πιστοποιητικό νόσησης (ισχύει εφόσον έχουν παρέλθει 30 ημέρες από τη διάγνωση και για 6 μήνες)
  3. Με αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακού rapid test αντιγόνου που έχει διενεργηθεί έως 48 ώρες πριν την προσέλευση, ή PCR (μοριακού) που έχει διενεργηθεί έως 72 ώρες πριν
  4. Οι αθλούμενοι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, αρνητικό αποτέλεσμα αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) που έχει διενεργηθεί έως 24 ώρες πριν την προσέλευσή τους

Τα rapid tests πραγματοποιούνται σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, σε ιδιωτικές κλινικές, φαρμακεία ή ιδιώτη ιατρό.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση του πιστοποιητικού rapid test είναι η καταχώρηση του αποτελέσματος στο Μητρώο ασθενών COVID-19 της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από το εργαστήριο το οποίο διενήργησε τον έλεγχο. Την πιο πρόσφατη βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19 θα μπορείτε να την εκτυπώνετε ή να την αποθηκεύετε στο κινητό σας τηλέφωνο, από εδώ

⦁ Ο απαραίτητος έλεγχος γνησιότητας της βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού τεστ και ταυτοπροσωπίας, θα πραγματοποιείται στην είσοδο του γυμναστηρίου υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid-free app. Οπότε, θα πρέπει σε κάθε σας επίσκεψη στο γυμναστήριο να έχετε μαζί σας τη βεβαίωση που διαθέτετε, είτε εκτυπωμένη, είτε αποθηκευμένη στο κινητό σας (Παρακαλούμε το σημείο του QR Code να είναι ευκρινές) καθώς και την ταυτότητά σας.

Τα αποδυτήρια των γυμναστηρίων θα λειτουργούν με τους ακόλουθους κανόνες:

  • ​Η χωρητικότητα καθορίζεται σε 1 άτομο ανά 15 τμ
  • ​Υποχρεωτική χρήση μάσκας N95 ή FFP2 αντί διπλής μάσκας στους κοινόχρηστους χώρους.

Συνεχίζουν και ισχύουν τα παρακάτω προληπτικά μέτρα:

⦁ Υποχρεωτική χρήση μάσκας, κατά την αναμονή σε χώρους του γυμναστηρίου και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του γυμναστηρίου (στους χώρους υποδοχής, αναμονής, αποδυτήρια, ανελκυστήρες) και στην άσκηση.
i. Οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν μάσκα ΚΝ95 ή FFP2.
ii. Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση δυο μέτρων από άλλους ασκούμενους.
iii. Ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα.
– Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται μόνο κατά την εκτέλεση του προπονητικού τους προγράμματος, οι αθλούμενοι που διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης (τελευταίου 6μήνου) και εμβολιασμού (και έχουν παρέλθει 14 ημέρες από την ημερομηνία της 2ης δόσης), τα οποία θα πρέπει να επιδεικνύονται στο προσωπικό υποδοχής κατά την είσοδο
⦁ Χρήση υγιεινής των χεριών πριν την έναρξη και στο τέλος της άσκησης καθώς και πριν από κάθε μετακίνηση σε άλλο όργανο γυμναστικής.
⦁ Εφαρμογή κανόνων κοινωνικής απόστασης (2 μέτρα) και αποφυγή κοινωνικών επαφών, εναγκαλισμών και χειραψιών, στους χώρους του γυμναστηρίων.
⦁ Η χρήση πετσέτας είναι υποχρεωτική σε όλα τα μηχανήματα εκγύμνασης. Προτεινόμενες διαστάσεις 50×70 cm.

Συστάσεις:

⦁ Συστήνεται τα μέλη να έχουν ένα ζευγάρι αθλητικά υποδήματα αποκλειστικά για χρήση στις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου, τα οποία δεν θα χρησιμοποιούν εκτός του χώρου του γυμναστηρίου.
⦁ Σύσταση για χρήση ατομικών οργάνων γυμναστικής εάν είναι εφικτό από το μέγεθός τους (πχ μπάλες, λάστιχα, στρώματα)
⦁ Σύσταση για πλύσιμο των ρούχων και πετσετών, που χρησιμοποιήθηκαν στο γυμναστήριο, στο πλυντήριο με κοινό απορρυπαντικό σε υψηλή θερμοκρασία (60οC)

Σημαντικές πληροφορίες για ραντεβού:

⦁ Στους χώρους εκγύμνασης μπορείτε να εισέρχεστε μόνο με ραντεβού

⦁ Για τα Ομαδικά προγράμματα θα πραγματοποιείται καθημερινά έως 1 ραντεβού ημερησίως με δυνατότητα ακύρωσης έως και 2 ώρες νωρίτερα.

Σε κάθε περίπτωση εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα, μπορείτε να καλείτε στο 21 2100 0386  κατα τις εργάσιμες μέρες και ώρες για να συνομιλήσετε με εκπρόσωπο του Central Fitness Hall προκειμένου να σας εξυπηρετήσει.

Μετάβαση στο περιεχόμενο